avec rodos park  regus  turvallinen talo 


facebook twitter  

Turvallinen Talo on Jani Viljasen kehittämä kokonaisvaltainen turvallisuuden koulutuspaketti. Janilla on takanaan vuosien työkokemus ensihoitotyöstä ambulanssissa sekä akuutista nuorisopsykiatriasta.

Opetus- ja koulutustyön kokemusta Viljasella on useiden vuosien ajalta muun muassa ensivastekouluttajana ( SPEK ). Lisäksi hän on toiminut terveysalan oppilaitoksissa sekä ammattikorkeakoulussa ammattiaineiden ja akuuttihoitotyön opettajana.

turvallinen talo

Tämän kattavan kokemuspohjan kautta hän loi EA-TECHNICA Oy:n, jonka tavaramerkkisuojattu konsepti on Turvallinen Talo. Konsepti tarkastelee työpaikan turvallisuutta kokonaisvaltaisesti ja vastaa asiakkaan tarpeisiin täydellisesti kaikki sektorit huomioiden. Konsepti pitää sisällään terveysturvallisuuden, henkilöturvallisuuden, paloturvallisuuden sekä yleisen turvallisuuden.

www.eatechnica.fi

Kaikissa yrityksissä pitäisi olla perusvalmius poikkeustilanteisiin. On sitten kysymyksessä tulipalo, sairaskohtaus tai ryöstö. Poikkeustilanne tulee aina yllättäen ja tilaamatta. Mitä paremmin yritys on valmistautunut omaan turvallisuuskulttuuriinsa ja sen kehittämiseen, sen parempi on lopputulos. Turvallisuuskulttuuri kuvaa ja tukee yrityksen brändiä.

Odottamaton tilanne nro 1

tulipalo

Toimiston kopiokone syttyy palamaan oikosulusta ja sytyttää palaessaan vieressä olevat paperivaraston. Tulipalo kehittyy 3-5 minuutissa palokaasujen osalta niin tappavaksi, että vain kaksi henkäisyä palokaasuja on tappavaa. Palokaasu; hiilimonoksidi sitoutuu kahdella henkäisyllä hemoglobiiniin 220 kertaa tehokkaammin kuin happi. Hiilimonoksidi on hajuton ja mauton kaasu. Tämän totuuden tietää jokainen maailman palomies, mutta vain harva maallikko. Muutamassa minuutissa tapahtuu yleissyttyminen, jolloin tilassa on yli 1000 astetta kuumuutta.

Samalla musta patjamainen savu laskeutuu koko tilaan käytävään estäen varauskäyntien löytämisen.

Turvallisen Talon kouluttajat kertovat mikä on palopakohuppu, miten sitä käytetään ja miten löydät ulos toimistosta mustan savun peittämästä tilasta. Palopakohuppu on ainoa turvallisuusväline, joka pelastaa sinut tappavilta palokaasuilta poistumisessa palopaikalta.

Turvallisen Talon kouluttajat opettavat sinulle alkusammutustaktiikan. Toimistoissa on jauhesammuttimien lisäksi usein paloletku sammutuskaapissa. Kuinka usein olet harjoitellut paloletkun käyttöä?

Hotellissa työmatkalla kannattaa huone varata 1-7- kerroksesta, koska palokunnan nostolava-tai tikasauto yltää harvoin korkeammalle. Halpa henkivakuutus on käydä hotellin varauloskäyntitie ainakin kerran kokonaan läpi. Liian usein varauloskäynti on lukossa viimeisellä ovella. Samoin varaulos-käynneissä säilytetään pyykkejä, patjoja jopa taitettavia sänkyjä. Oman turvallisuuden kannalta asiasta pitää reklamoida hotellin vastaanottoon.

Odottamaton tilanne nro 2

odottamaton tilanneKuvassa Tehopelastusryhmän lääkärijohtoinen henkilöstö siirtää elvytetyn potilaan yliopistolliseen keskussairaalaan. Ilman maallikkojen aloittamaa elvytystä, potilaalla ei olisi ollut ennustetta.

Ulkolaisen keski-ikäisen vieraan saapumisen jälkeen aloitetaan neuvottelut yrityksen pääkonttorissa. Vieraan katse harhailee, hän lyyhistyy maahan hengitys ja sydän pysähtyvät.

Vain heti aloitettu elvytys ja kammiovärinän toteava defibrillaattori, ovat henkiin jäämisen tärkeimmät elementit.

Turvallisen Talon kouluttajat opettavat Sinulle, miten toteat hengitys- ja sydänpysähdyksen sekunneissa. Miten aloitat elvytyksen ja miten käytät maallikko defibrillaattoria. Defibrillaattori on ainoa tehokas laite, joka pysäyttää tappavan kammiovärinän, ennen lääkäriambulanssin tai ensihoitoyksikön saapumista.

Kuvassa Tehopelastusryhmän lääkärijohtoinen henkilöstö siirtää elvytetyn potilaan yliopistolliseen keskussairaalaan. Ilman maallikkojen aloittamaa elvytystä, potilaalla ei olisi ollut ennustetta.

Odottamaton tilanne nro 3

odottamaton tilanne 3

Kukkalähetiksi naamioitunut huumeiden sekakäyttäjä pääsee tunkeutumaan yrityksen vastaanotosta kerroksiin. Aseena hänellä on metsästysveitsi ja hän on päättänyt ryöstää niin monta ihmistä, kun hänen eteensä osuu. Hänen on saatava rahaa huumevelkoihin. Korut, kellot ja rahaa. Kaikki käy. Huumeiden käytöstä on syntynyt harhoja ja metsästysveitsi on tappava. Miten toimit? Turvallisen Talon kouluttajat opettavat Sinulle, miten torjut vaarallista väkivallan uhkaa. Miten teet turvallisuussuunnitelman ja miten harjoittelet sen käytännössä.

Mitä turvallisuus maksaa?

Yritysten on mahdollista saada Kelasta korvausta ensiapuvalmiuden järjestämisestä ja sen ylläpidosta. Ensiapuvalmiuteen kuuluvat eri tasoiset hätäensiapukurssit. Lisäksi työpaikalla tulee olla riittävät ensiaputarvikkeet. Tähän tietoon skaalattuna hätäensiapukurssi on edullinen henkivakuutus. Tärkeää on, että yrityksen henkilökunta osaa toimia poikkeustilanteissa ja tilanteita on harjoiteltu säännöllisesti.

Mikä on hätäensiapukurssi?

Hätäensiapukurssien tavoitteena on opettaa, mitä jokainen voi tehdä paljain käsin hätätilanteessa.   Hätäensiapukurssien tavoitteena on opettaa ja kertoa mitä voidaan tehdä paljaiden käsien lisäksi apuvälineillä. Ja lopuksi kuvata mitä ammattihenkilökunta voi hätäensiavun lisäksi tehdä.

Hätätilanteen kokonaisuuden hallinta ja tietämys antavat tärkeän tiedon ja taidon siitä, mitä sinä voit hoitoketjun ensimmäisenä henkilönä tehdä.

Arkinen tilanne voi syntyä, kun ihminen saa hengitykseensä syödessään vierasesineen: Lihapalan, omenan kodan tai appelsiinin palan. Hän on tukehtumassa. Miten ratkaiset tilanteen?

Sydänpysähdyksessä aivojen uloin kuorikerros tuhoutuu minuuteissa. Tällöin maallikko, hoitoketjun ensimmäinen henkilö tapahtumapaikalla on tilanteen avainhenkilö. Hengenpelastaja. Paljain käsin paikalle saapunut lääkäri, pystyy tekemään samat toimenpiteet kuin koulutettu maallikko.

Edustamme maailman huippu turvallisuustuotteita ja modernia turvallisuuskulttuuria

Olemme ainoa toimija, joka myy näin kokonaisvaltaisen Turvallisen Talon kokonaisuuden. Pelkkä kylmä ensiapulaite ei riitä, vaan sitä on osattava myös käyttää.

Tuotemyynnissä panostamme myös laatuun ja myymme vain toimialan huipputuotteita, kertoo Turvallisen Talon Jani Viljanen. Esimerkiksi edustamamme Zoll AED+ on opastava ja ohjaava puoliautomaattinen defibrillaattori. Meiltä löytyvät myös markkinoiden parhaat palopakohuput ja tietysti näiden koulutus.

Turvallisuuskulttuuri ei ole rakettitiedettä. Se on ennakointia, harjoittelua ja käden taitoja. Jokainen voi oppia nämä taidot. Jani Viljasen johtama Turvallinen Talo- konsepti haluaa omalta osaltaan olla kehittämässä modernia yritysten turvallisuuskulttuuria.

www.eatechnica.fi


Helsinki, Finland,

The Editor of the e-Newspaper Ari Petäjävaara

Suomen Journalistiliiton jäsen