Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/morgenpost/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Marokko Suomessa- julkistus Helsingin Pörssiklubilla - Scandinavian MorgenPost

  rodos park  regus  


facebook twitter  

Suomalaisilla yrityksillä on suuri mahdollisuus Marokon markkinoilla ja päinvastoin. Marokko on vain 14 kilometrin päässä Euroopasta, Espanjasta. Marokon talous on stabiili ja kansainvälinen. Marokko panostaa vihreään energiaan ja on monessa innovaatiossa edellä Eurooppaa. Litium- akustojen keksijä löytyy Marokosta.

Marokon Suomessa ja Virossa toimiva suurlähettiläs Mohamed Achgaloun johdolla pidettiin menestynyt aamiaistapaaminen Helsingin Pörssiklubilla keskiviikkona 27 lokakuuta 2021. Osallistujina oli useita yrityksiä ja liikkeenjohtajia. Aamiaisseminaarin jälkeen syntyi konkreettisia avauksia eri yrityksiltä Marokon markkinoille, mutta myös Marokosta Suomeen. Ulkoministeriön Pohjois- Afrikan yksikön päällikkö Ann-Christine Krank kannusti tällaisten tapaamisten järjestämistä, jossa Afrikka-strategia oli viety ruohonjuuritasolle.

Toimitusjohtaja Ari Petäjävaara korosti avauspuheessaan Suomen valtion tekemää ensimmäistä Afrikka-strategiaa, joka auraa tietä suomalaisille yrityksille niin Marokkoon kuin muuhun Afrikkaan. ”Marokko on Gate-Way muualle Afrikkaan, niin omien investointiensa kuin liikeyhteyksien kautta. Samoin Casablanca on merkittävä lentoliikenteen keskus muualle Afrikkaan.” Marokon talous on stabiili ja energinen, heidän BKT oli vuonna 2020, 112.9 miljardia USD:tä ja kasvaa. Väestömäärä Marokossa oli vuonna 2020, 36,9 miljoonaa asukasta. Suomen vienti Marokkoon oli vuonna 2020, 132 miljoonaa euroa pääosin puuta, paperia ja kartonkia.

Marokon liiketoimintaosaaminen on kansainvälistä, sitä kuvastaa esimerkiksi useiden automerkkien valmistus.
Tilaisuudessa kuultiin videoyhteydellä Business Finlandin Jari Kaiharin ja Rajaa Serroutin terveiset Casablancasta, jonne useat suomalaisyritykset ovat jo etabloituneet.
Tarkemmat numerotiedot Marokosta saatiin johtaja Ali Mehrezin Marokon Investment and Export Development Agengyn esityksestä.
Paikan päällä Helsingissä oli myös Marokon yhden suurimman pankin, Banque Centralen Popularen johtaja Kamal Laghzioui. Hänen esityksensä keskittyi Marokon talouden kokonaishallintaan.


Kuva 1.

Vasemmalta Marokon Suomessa ja Virossa toimiva suurlähettiläs Mohamed Achgalou, Ulkoministeriön Pohjois- Afrikan yksikön päällikkö Ann-Christine Krank, Banque Populairen johtaja Kamal Laghzoui ja toimitusjohtaja Ari Petäjävaara

Kuva1 IMG 7123

 

Kuva 2.

Vasemmalta Marokon Suomessa ja Virossa toimiva suurlähettiläs Mohamed Achgalou, toimitusjohtaja Ari Petäjävaara, joka oli tilaisuuden moderaattori ja Banque Populairen johtaja Kamal Laghzoui.

Kuva2 IMG 7134


Helsinki, Finland,

The Editor of the e-Newspaper Ari Petäjävaara

Suomen Journalistiliiton jäsen

Journalistoliitto logo Engl